Wegańska zupa dyniowo-pomidorowa z dodatkiem musztardy indiańskiej i czarnuszki

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

12 marca 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Indiańska

Wegańska zupa dyniowo-pomidorowa z dodatkiem musztardy indiańskiej i czarnuszki

Składniki (4 porcje)

  • 1 dynia hokkaido
  • 2 duże pomidory
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • kilka łyżek MUSZTARDY INDIAŃSKIEJ
  • oliwa z oliwek extra virgine
  • 100 ml mleka kokosowego
  • sok z 1/2 limonki
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 łyżki czarnuszki
  • szczypta ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
  2. Dynię hokkaido dokładnie umyć (nie trzeba obierać) i pokroić w duże kawałki. Rozłożyć na blaszce, skropić oliwą, posolić i dokładnie natrzeć. Piec ok. 30 min lub do miękkości. Pomidory pokroić na ćwiartki i włożyć na kilka ostatnich minut do piekarnika. Warzywa wyjąc i przełożyć do dużego garnka.
  3. Do tego samego garnka wlać bulion i mleko kokosowe, zagotować. Doprawić sokiem z limonki, musztardą, solą, pieprzem oraz papryką. Dokładnie zblendować na zupę krem.
  4. Przelać do miseczek, posypać czarnuszką, odrobiną ostrej papryki i natką pietruszki.

Smacznego!

Prywatne: Musztarda Indiańska

Prywatne: Musztarda Indiańska

Wegańska zupa dyniowo-pomidorowa z dodatkiem musztardy indiańskiej i czarnuszki

Łagodna musztarda z dodatkiem pomidorów. Polecana wielbicielom parówek, kanapek i wszelkiego rodzaju przekąsek. Bez konserwantów. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej