Tradycyjna kiełbasa z grilla

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

27 lutego 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Sarepska

Tradycyjna kiełbasa z grilla

Składniki (4 porcje)

  • 4 kiełbasy dobrej jakości np. śląskie
  • kilka bułek
  • 4 kolby kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • kilka sztuk ogórków kiszonych/konserwowych MUSZTARDA SAREPSKA

Przygotowanie

  1. Kiełbasy ponacinać i ugrillować lub usmażyć na patelni grillowej.
  2. Bułki podpiec w piekarniku tak by były chrupiące.
  3. Kukurydze przekroić w połówki. Nasmarować masłem, posypać solą i papryką. Zawinąć w folię i piec/grillować w 190 st. przez ok. 20-25 minut. Wyjąć, zdjąć folie, przełożyć na talerze.
  4. Kiełbasę podawać na desce z bułką i ogórkiem oraz MUSZTARDĄ SAREPSKĄ.

Smacznego!

Musztarda Sarepska

Musztarda Sarepska

Tradycyjna kiełbasa z grilla

Jedna z najbardziej popularnych na rynku musztard o lekko ostrym smaku. Musztarda Sarepska Roleski swój charakterystyczny aromat zawdzięcza specjalnej odmianie gorczycy oraz starannie dobranym przyprawom, które podkreślają jej jedyny w swoim rodzaju smak. Idealna konsystencja i wspaniała barwa sprawiają, że wyśmienicie nadaje się także do dekoracji potraw i przekąsek.

Nie zawiera substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Chcesz spróbować?

Produkt wyróżniony Nagrodą Kupców Polskich „Złoty Paragon 2011”.

dowiedz się więcej