Kategorie: Przepisy
23 marca 2021
Wykorzystany produkt: Salsa Dip Paprykowy
Pulled chicken – szarpany kurczak:
• 2 piersi z kurczaka
• 2 łyżeczki suszonego chili, czosnku
• 2 łyżki cukru brązowego
• 2 łyżki musztardy
• 5 łyżek KETCHUPU PREMIUM PIKANTNEGO ROLESKI
• 2 łyżki sosu sojowego
• sól, pieprz
Piklowana cebulka:
• 1 duża czerwona cebula
• 3 łyżki octu
• 150 ml wody
• 1 łyżeczka cukru
• szczypta soli
• 12 tortilli małych na tacos lub 6 dużych
• 150 g ananasa
• 1 czerwona papryka
• 100g czarnej fasoli z puszki
• SALSA DIP PAPRYKOWY ROLESKI
• świeża kolendra
• limonki
1. Pulled chicken:
• Piekarnik rozgrzej do 170 st. C. Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki.
• W dużej misce wymieszaj chili, czosnek, cukier, musztardę, ketchup, sos sojowy oraz sól i pieprz. Dodaj kurczaka i dokładnie wymieszaj z sosem.
• Kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 25-30 minut. Wyjmij i porwij za pomocą dwóch widelców
2. Piklowana cebulka:
• Cebulę posiekaj w okręgi. W rondelku umieść wodę, ocet, cukier i sól. Zagotuj i zalej czerwoną cebulkę, odstaw na kilkanaście minut.
3. Tortille podpiecz na suchej patelni.
4. Ananas i paprykę pokrój w kosteczkę. Fasolę odsącz i opłucz.
5. Toritlle wysmaruj SALSĄ DIPEM PAPRYKOWYM ROLESKI. Następnie wyłóż szarpanego kurczaka, cebulkę, ananas, paprykę i fasolkę, Skrop sokiem z limonki ,
posyp siekaną kolendrą.
Dip Paprykowy wyprodukowany na bazie pomidorów i wyraźnie wyczuwalnej papryki. Urozmaici smak chipsów, nachosów. Wspaniale smakuje także z krakersami. Polecamy również jako dodatek do świeżych warzyw. Spróbuj! Polubisz. Roleski.