Kategorie: O ketchupie / Przepisy
8 lutego 2022
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Meksykański
• 4 tortille pszenne
• 4 jajka
• 30 g masła
• sól, pieprz
• 1 pomidor malinowy
• 1/2 żółtej papryki
• 2 łyżki posiekanej kolendry
• oliwa z oliwek
• 1 puszka czerwonej fasoli
• 1 dojrzałe awokado
• KETCHUP PREMIUM MEKSYKAŃSKI ROLESKI
• limonki, świeża kolendra
1. Na patelni rozgrzej masło. Jajka rozmieszaj w misce z solą i pieprzem. Wlej na patelnię i usmaż.
2. Na suchej patelni podpiecz tortille.
3. Pomidor malinowy i paprykę posiekaj w kostkę. Wrzuć do miski razem z kolendrą, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
4. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z limonki, żeby nie ściemniało.
5. Fasolę odsącz z płynu i opłucz zimną wodą.
6. Zrumienioną tortillę wysmaruj KETCHUPEM PREMIUM MEKSYKAŃSKIM ROLESKI, wyłóż po kolei – usmażone jajka, salsę pomidorową, awokado i fasolę.
Dopraw solą i pieprzem.
Ketchup Premium Meksykański Łagodny to smak meksykańskiej salsy uzyskanej z połączenia soczystych pomidorów (232 g na 100 g ketchupu) z czerwoną papryką oraz z dodatkami premium: octem jabłkowym i solą himalajską. Bez dodatku skrobi i bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan. Spróbuj! Polubisz. Roleski.