Kategorie: Przepisy
8 lipca 2024
Wykorzystany produkt: Sos Green Jalapeno
• 50 g popcornu
• 150 g groszku
• 1 marchewka
• 1/2 puszki kukurydzy
• 100 g sera żółtego
• 200 g boczku w plastrach
• 1 łyżeczka soli
• 4 łyżki Sosu Green Jalapeno
• 1 garść liści kolendry
Marchewkę zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Boczek smaż, aż się zarumieni, następnie pokrój go na małe kawałki.
Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach.
Wszystkie składniki połącz w dużej misce i podawaj od razu po przygotowaniu.
Pikantny sos majonezowy z dodatkiem marynowanej paparyki jalapeno oraz musztardy dijon. Sos inspirowany jest nieodzownym składnikiem kuchni meksykańskiej, czyli zieloną papryczką jalapeno o lekko kwaskowatym, ostrym smaku i bardzo przyjemnym aromacie. Sos Green Jalapeno idealnie komponuje się z potrawami kuchni meksykańskiej oraz daniami typu fast food. Dobrze komponuje się również z jajami na twardo oraz jako dodatek do różnego rodzaju mięs z grilla i przekąsek.