Kategorie: Przepisy
18 września 2024
Wykorzystany produkt: Sos Green Jalapeno
• 1/2 szklanki białej komosy
• 1 opakowanie sera halloumi
• 1 duży batat
• 1/2 paczki mitu sałat
• 1 garść pomidorków koktajlowych
• 4 duże łyżki Sosu Green Jalapeno
Komosę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź. Batata upiecz w całości w piekarniku w 200°C przez około 40 minut, lub aż będzie miękki.
Po upieczeniu ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół lub w ćwiartki. Ser pokrój w plastry, następnie zgrilluj na rozgrzanej patelni, po kilka minut z każdej strony.
Układaj składniki na dużym talerzu, możesz sięgnąć do wyobraźni i ułożyć je w fantazyjny kształt węża. Polej Sosem Green Jalapeno, wymieszaj i podawaj.
Pikantny sos majonezowy z dodatkiem marynowanej paparyki jalapeno oraz musztardy dijon. Sos inspirowany jest nieodzownym składnikiem kuchni meksykańskiej, czyli zieloną papryczką jalapeno o lekko kwaskowatym, ostrym smaku i bardzo przyjemnym aromacie. Sos Green Jalapeno idealnie komponuje się z potrawami kuchni meksykańskiej oraz daniami typu fast food. Dobrze komponuje się również z jajami na twardo oraz jako dodatek do różnego rodzaju mięs z grilla i przekąsek.