Kategorie: Przepisy
10 lipca 2024
Wykorzystany produkt: Sos 3 Czosnki
• 3 placki tortilli
• 200 g boczku w kawałku
• 50 g szpinaku
• 1/2 cukinii
• 200 g sera żółtego
• 4-5 suszonych pomidorów
• 1/2 pęczka szczypiorku
• 4 jajka
• 100 mleka
• 2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka pieprzu
• 2 łyżki Sosu 3 Czosnki + do podania
Na dnie formy o średnicy 20 cm ułóż jeden placek tortilli. Pozostałe 2 przekrój na pół i wyłóż nimi brzegi.
W foremce ułóż kolejno: pokrojony i podsmażony boczek, pokrojony szpinak i cukinię, połowę startego sera, pokrojone pomidory i szczypiorek.
Jajka, mleko, Sos 3 Czosnki, sól i pieprz połącz ze sobą. Powstałą masę wlej do foremki. Posyp z wierzchu pozostałym startym serem i piecz w 180°C przez 50 minut. Przed podaniem lekko ostudź i podawaj z Sosem 3 Czosnki.
Klasyka w wyjątkowym wydaniu.
Szukaliśmy jak dodać DNA naszej firmy do klasycznego sosu. Wzięliśmy najlepszy naszym zdaniem Sos Czosnkowy Aioli i ubarwiliśmy go smakowo czosnkiem niedźwiedzim i czarnym.