Kategorie: Przepisy
14 stycznia 2025
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski Keto
• 100 g mąki migdałowej
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki oregano
• 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
• 1/2 łyżeczki czosnku suszonego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 jajka
• 60 ml śmietanki 30%
• 2 plasterki mini salami
• 2 plasterki szynki
• 1 pieczarka
• 1 mały kawałek czerwonej papryki
• 80 g żółtej mozzarelli
• Ketchup Premium Sycylijski Keto
Mąkę połącz z przyprawami i proszkiem do pieczenia. Dodaj jajka oraz śmietankę i wymieszaj dokładnie.
Foremkę na muffiny wyłóż 6 papilotkami. Do każdej papilotki wyłóż łyżkę ciasta. Nakładaj nadzienie – salami, pokrojoną szynkę, pieczarkę i paprykę. Przykryj kolejną łyżką ciasta i posyp drobno startym serem.
Piecz przez 15 minut w 180°C. Podawaj posmarowane z wierzchu Ketchupem Premium Sycylijskim Keto.
Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 245 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez substancji konserwujących.
Ketchup Premium Sycylijski Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?