Piklowana czerwona cebulka z czosnkiem i zielem angielskim

Kategorie: O occie / Przepisy

30 stycznia 2019

Wykorzystany produkt: Ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji

Piklowana czerwona cebulka z czosnkiem i zielem angielskim

Składniki (1 słoik)

  • kilka czerwonych cebul
  • 3/4 szklanki OCTU JABŁKOWEGO Z NATURALNEJ FERMENTACJI ROLESKI
  • 1/4 szklanki gorącej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu

Przygotowanie

  1. Cebule obrać i pokroic w cienkie plastry. Czosnek obrać. Włożyć do słoika, wrzucić ziele i pieprz.
  2. Wymieszać wodę z octem, solą i cukrem. Wlać do słoika z cebulą.
  3. Odstawić do lodówki, cebulka będzie już dobra po kilku godzinach. Można przechowywać do kilku tygodni.

Smacznego!

Ocet Jabłkowy

Ocet Jabłkowy

250ml
Piklowana czerwona cebulka z czosnkiem i zielem angielskim

Ocet jabłkowy najwyższej jakości? Ma kilka znaków rozpoznawczych. Intensywna barwa – to pierwszy z nich. A po otwarciu? Zapach aromatycznych jabłek, niczym prosto z owocowego sadu.

Smak? Delikatny i wyważony. Fermentacja naturalna i bez siarczynów w składzie. Taki jest właśnie nasz Ocet Jabłkowy.

Mogące się pojawić lekkie zmętnienie jest zjawiskiem naturalnym i jest jedną z jego zalet. Roleski – poznaj siłę octów.

dowiedz się więcej