Pieczony łosoś pod majonezową kołderką

Kategorie: Przepisy

3 listopada 2023

Wykorzystany produkt: Majonez Stołowy

Pieczony łosoś pod majonezową kołderką

Składniki (2 porcje)

• 2 filety z łososia
• 2 łyżki Majonezu Stołowego Roleski
• 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
• 1 łyżka soku z cytryny
• 1 szklanka bułki tartej lub panko
• 1 ząbek czosnku wyciśnięty
• 1/2 szklanki startego parmezanu
• 1 łyżka drobno posiekanego koperku
• 3 łyżki roztopionego masła
• sól i pieprz do smaku
• plasterki cytryny do podania

Przygotowanie

  1. Połącz 3 łyżki Majonezu Stołowego, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżkę soku z cytryny i 1 wyciśnięty ząbek czosnku w małej misce i odłóż na bok.
  2. Dopraw filety z łososia z obu stron solą i pieprzem. Następnie przenieś rybę na wyłożoną folią blachę do pieczenia. Na wierzch każdego fileta nałóż mieszaninę majonezową.
  3. W osobnej misce wymieszaj 1 szklankę bułki tartej lub panko, 1/2 szklanki parmezanu, 1 łyżkę posiekanego koperku i 3 łyżki roztopionego masła. Rozprowadź mieszaninę bułki tartej na majonezie na obu filetach z łososia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Czas gotowania może się różnić w zależności od grubości filetu.

Smacznego !

Smacznego!

Majonez Stołowy

Majonez Stołowy

285ml
Pieczony łosoś pod majonezową kołderką

Majonez Stołowy to klasyczny majonez o łagodnym, ale wyraźnym smaku. Kremowa i jedwabista konsystencja została uzyskana dzięki zastosowaniu unikalnej technologii w procesie jego produkcji. Produkt polecany dla każdego, kto ceni wysoką jakość w rozsądnej cenie. Niezbędny w każdym domu.

 

 

dowiedz się więcej