Pieczona ryba z Sosem 3 Pieprze

Kategorie: Przepisy

19 sierpnia 2024

Wykorzystany produkt: Sos 3 Pieprze

Pieczona ryba z Sosem 3 Pieprze

Składniki (2 porcje)

• 1 ryba w całości, np. dorada
2-3 łyżki Sosu 3 Pieprze + do podania
• 15 pomidorków cherry
• 1 gałązka koperku
• 1 gałązka natki pietruszki
• 3 plasterki cytryny
• 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Przygotowuj rybę: jeśli ma wnętrzności, pozbądź się ich. Usuń łuski, umyj i osusz rybę. Wnętrze ryby posól i posmaruj Sosem 3 Pieprze.

  2. Do środka włóż koperek i natkę. Rybę umieść w naczyniu żaroodpornym, obłóż wokół pomidorkami i plastrami cytryny.

  3. Całość polej oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C.

  4. Upieczoną rybę podawaj na ciepło, z dodatkową porcją Sosu 3 Pieprze i cząstkami cytryny.

Smacznego!

Sos 3 Pieprze

Sos 3 Pieprze

Pieczona ryba z Sosem 3 Pieprze

Poszukując sosu pieprzowego o egzotycznym charakterze dodaliśmy do sosu majonezowego pieprz czarny i zielony. Jednak przełom smakowy nastąpił dopiero po dodaniu pieprzu czerwonego. Tak oto powstał Sos 3 pieprze.

dowiedz się więcej