Kategorie: Przepisy
30 września 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski
• 6 łyżeczek oliwy z oliwek
• 4 łyżeczki miodu
• 1 łyżeczka octu balsamicznego
• 1 gałązka rozmarynu
• 2 plastry boczku
• 2 pomidorki koktajlowe
• 4 liście bazylii
• 2 łyżeczki startego parmezanu
• 1 mały, ugotowany burak
• 1/2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
• 1 jajko
• Ketchup Premium Sycylijski
Na blaszce ułóż papier do pieczenia. Ciasto podziel na 6 prostokątów. Papier do pieczenia skrop oliwą w 6 miejscach, tak jak widać na filmie. Dodaj miód, rozłóż rozmaryn i boczek. W kolejnych 2 miejscach ponownie skrop oliwą, wyłóż plasterki pomidorów, bazylię i posyp parmezanem.
Powtórz czynność, ale tym razem oprócz oliwy i miodu dodaj ocet balsamiczny. Wyłóż plasterki obranego i pokrojonego buraka.
Farsz zakryj ciastem francuskim i mocno dociśnij, a wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i włóż do piekarnika.
Piecz na najniższej półce w temperaturze 220°C przez 10-15 minut. Po upieczeniu odwróć spodem do góry i podawaj razem z Ketchupem Premium Sycylijskim.
Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 232 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem składników premium: octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodatku skrobi i bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan. Spróbuj! Polubisz. Roleski.