O musztardach Roleski

Kategorie: Ciekawostki / O musztardzie

16 lutego 2020

Musztarda to prawdopodobnie najbardziej niedoceniany sos świata. Wielu utożsamia ją z wyrazistym dodatkiem do nijakiej parówki z wody. Jednak takie wyobrażenie jest niezwykle krzywdzące. Przecież musztarda od wieków towarzyszy rozmaitym potrawom, nawet na królewskich, carskich i cesarskich stołach.

 

Jako sos, doskonale podkreśla smak mięs serwowanych na ciepło i na zimno. Musztarda Sarepska Roleski świetnie się z nimi komponuje i pozostawia w ustach przyjemne uczucie umiarkowanej ostrości. Musztarda Stołowa to doskonały punkt wyjścia dla półmisków z wędlinami, czy klasycznych połączeń chleba z szynką lub żółtym serem. Jednak nawet zwykłe kanapki można zaserwować inaczej: z Musztardą Miodową, Wikinga, czy Indiańską z pomidorami. Jajka to zawsze trudna do łączenia materia. W tym zestawieniu smakowicie sprawdzi się m.in. Musztarda Kremska lub Jerozolimska od Roleskiego. I jako dodatek, i jako dekoracja.

 

Musztarda jest też oczywiście obowiązkową pozycją na liście zakupów grillowych. Nikogo nie trzeba przekonywać do maczania w niej kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Ale zachęcamy do tego, by wybierać też mniej oczywiste odmiany: Musztardę Staropolską Roleski, Rosyjską czy Kozaka. Dla fanów mocnych wrażeń polecamy super mocną Musztardę Angielską.

Wreszcie musztarda to niezawodny składnik marynat oraz sosów majonezowych, jogurtowych i oczywiście winegret. I chyba nie będzie dla nikogo zaskoczeniem, że w tym zastosowaniu naturalny prym wiedzie Musztarda Francuska i Dijon.

 

Dla poszukiwaczy ciekawych i intrygujących smaków z różnych zakątków kulinarnego świata przygotowaliśmy linię musztard STREET FOOD. To połączenie nowatorskich składników (papryka Trinidad Scorpion, whisky, ciemne piwo, prażona cebulka) z oryginalnymi recepturami. Nowe smaki (American Classic Yellow, Bawarska, Dark Beer, Sweet Whisky oraz piekielnie ostra Trinidad Scorpion) pozwalają na nowo odkryć smak Waszych ulubionych potraw.

 

Dla stale rosnącej grupy konsumentów, którzy szukają nowości i lubią na talerzu nieoczywiste połączenia oraz dla najmłodszych fanów parówek i kanapek, którzy w świecie kulinarnym stawiają coraz śmielsze kroki przygotowaliśmy linię musztard mocno owocowych. W jej skład wchodzą cztery smaki: Musztarda Malinowa, Musztarda Gruszkowa, Musztarda Brzoskwiniowa oraz Musztarda Ananasowa.

 

Niezależnie od tego, jaki typ musztardy najlepiej odpowiada Twojemu podniebieniu, warto wybierać taką, która nie zawiera barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku. W przypadku Roleskiego sprawa jest o tyle prosta, że tu każda musztarda ma czysty skład i nie zawiera glutenu. Osoby, które przywiązują ponadprzeciętną wagę do ekologii, ucieszy fakt, że dostępne są też produkty z linii BIO: z naturalnych składników i certyfikowanych upraw oraz produkty bez dodanego cukru.