Kategorie: O musztardzie
14 lutego 2019
Do oferty musztard marki Roleski dołączyły nowe produkty bio: idealna do gorących dań mięsnych, wędlin i serów Musztarda sarepska (średnio ostra), doskonały dodatek do dipów, dressingów i kanapek – Musztarda stołowa (łagodna) oraz niezawodna przyprawa między innymi potraw z drobiu – Musztarda miodowa (bardzo łagodna).
Wszystkie to produkty ekologiczne, wyprodukowane z naturalnych, certyfikowanych składników.
Nie zawierają sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku oraz konserwantów i glutenu.
Świadomi powiększającego się grona konsumentów czytających etykiety, poszukujących najwyższej jakości produktów, wolnych od składników modyfikowanych genetycznie i innych zbędnych dodatków, stworzyliśmy nową linię produktów BIO.
W naszej ofercie pojawiły się trzy rodzaje ekologicznych musztard:
Musztarda miodowa – to delikatna i przyjemnie słodka musztarda z dodatkiem naturalnego miodu wielokwiatowego zebranego z polskich pasiek. Doskonała jako dodatek do kanapek, a w szczególności polecana jako baza do dressingów.
Musztarda sarepska – lekko ostra i aromatyczna. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza zarówno wyselekcjonowanej odmianie gorczycy, jak i unikalnej metodzie produkcji. Polecana jako dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin oraz mięs na zimno.
Musztarda stołowa – łagodna musztarda o bardzo gładkiej konsystencji. Popularny dodatek do mięs i potraw z drobiu.
Musztarda ekologiczna, czyli jaka?
Musztardy Roleski BIO wyprodukowane są z naturalnych, wyselekcjonowanych, wolnych od GMO certyfikowanych składników. Produkty spożywcze BIO – nazywane również organicznymi – wytwarzane są z surowców pochodzących z upraw ekologicznych, w których nie stosuje się pestycydów oraz sztucznych nawozów. Nie zawierają konserwantów.
Charakterystyczną cechą produktów BIO jest umieszczony na etykietach certyfikat w kształcie listka na zielonym tle oraz numer certyfikatu. Jego obecność gwarantuje zgodność produktu z normami Unii Europejskiej w zakresie produkcji i znakowania produktów ekologicznych.
Wzbogacenie rodziny musztard o produkty bio to odpowiedź firmy Roleski na wzrost świadomości konsumenckiej związanej ze zdrowym odżywianiem oraz zainteresowanie klientów wartościowymi i naturalnymi produktami z jak najlepszym składem.
Nowe produkty to kolejne po serii z czystą etykietą świadome działanie firmy Roleski, które ma na celu zaakcentowanie troski o potrzeby konsumenta oraz o najwyższą jakość oferowanych produktów.
Musztardy Bio Roleski dostępne są w szklanych słoiczkach o pojemności 210 i 220 g.
Składniki: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier trzcinowy, sól oraz miód wielokwiatowy (Musztarda Miodowa Ekologiczna).