Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
8 marca 2021
Wykorzystany produkt: Sos Tysiąca Wysp
• 200 g krewetek, surowych i obranych
• 1 ogórek zielony
• 1 awokado
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 1 papryczka chili
• 5-6 łyżek SOSU TYSIĄCA WYSP ROLESKI
• świeże zioła
• sól, pieprz
1. Krewetki umyj i osusz. Delikatnie oprósz solą i ugotuj na parze, tak by były różowe.
2. Ogórek i awokado pokrój w kostkę. Chili drobno posiekaj Wymieszaj w misce razem z sokiem z cytryny, SOSEM TYSIĄCA WYSP. Dopraw solą i pieprzem.
3. Na talerzach wyłóż sałatkę , na wierzchu wyłóż po kilka krewetek. Oprósz solą morską i skrop dodatkową ilością SOSU TYSIĄCA WYSP. Udekoruj świeżymi
ziołami.
Aromatyczna kompozycja warzyw i przypraw oraz majonez to klasyczny Sos Tysiąca Wysp. Polecamy go do owoców morza, do świeżych warzyw i do sałat.