Wege kotlety z boczniaków w panierce z ketchupu

Kategorie: Przepisy

24 czerwca 2024

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru

Wege kotlety z boczniaków w panierce z ketchupu

Składniki (4 porcje )

• 200 g boczniaków
• 1/2 szklanki wody
• 1/2 szklanki mąki pszennej
• 2 łyżki Ketchupu Premium Pikantnego Bez Cukru
• 1 szklanka bułki tartej
• olej do smażenia
• do podania: młode ziemniaki, mizeria

Przygotowanie

  1. W miseczce połącz wodę, mąkę i Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru. Odstaw na 5-10 minut.

  2. Boczniaki zanurz w cieście, następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu.

  3. Podawaj na ciepło wraz z mizerią i gotowanymi młodymi ziemniakami.

Smacznego!

Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru

Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru

Wege kotlety z boczniaków w panierce z ketchupu

Każde 100 g Ketchupu Pikantnego Premium zawiera rekordową ilość słodkich pomidorów: aż 266 gramów i tylko 46 kcal. Nie dodaliśmy do niego ani grama cukru, konserwantów, skrobi czy tez innych zagęstników. Zadbaliśmy za to o najlepsze składniki: aromatyczne pomidory z dodatkiem soli himalajskiej  i delikatnego octu jabłkowego. Mało kalorii, pełnia smaku. Nie potrzebuje niczego więcej, żeby zachwycić. I robi to. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Ketchup Pikantny Premium zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan.

dowiedz się więcej