Kategorie: Przepisy
13 czerwca 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Łagodny bez cukru
• 1 batat
• 1 duży ziemniak
• 1 duża pietruszka
• 1 duża marchewka
• 1 duży burak
• 1 duża cukinia
• 1,5 łyżki oliwy z oliwek
• 1/2 łyżeczki soli
• Ketchup Premium Łagodny bez dodatku cukru
Warzywa korzeniowe umyj i obierz. Pokrój w podłużne kawałki, umieść w misce i dodaj 1 łyżkę oliwy, posól i wymieszaj.
Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 30 minut.
Cukinię pokrój wzdłuż na 4 części. Odkrój część z nasionami, a resztę pokrój w słupki. Dodaj pół łyżki oliwy i sól, następnie wymieszaj. Dołóż do pozostałych warzyw w piekarniku mniej więcej w połowie pieczenia.
W tracie pieczenia frytki kilka razy obróć. Po upieczeniu podawaj z Ketchupem Premium Łagodnym bez dodatku cukru.
Każde 100 g ketchupu łagodnego Premium zawiera rekordową ilość słodkich pomidorów: aż 266 gramów i tylko 46 kcal. Nie dodaliśmy do niego ani grama cukru, konserwantów, skrobi czy tez innych zagęstników. Zadbaliśmy za to o najlepsze składniki: aromatyczne pomidory z dodatkiem soli himalajskiej i delikatnego octu jabłkowego. Mało kalorii, pełnia smaku. Nie potrzebuje niczego więcej, żeby zachwycić. I robi to. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Ketchup Premium zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan.