Kategorie: Przepisy
16 stycznia 2025
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski Keto
• 240 g mąki migdałowej
• 2 jajka
• 2 łyżki oliwy
• 1/2 łyżeczki soli
• 3-4 łyżki Ketchupu Premium Sycylijskiego Keto
• 100 g tartej mozzarelli
• 1/2 pieczarki
• 2-3 plasterki szynki
• 5 plastrów salami
• bazylia do dekoracji
Mąkę, jajka, oliwę i sól połącz i zagnieć jednolite ciasto. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj okrąg. Przykryj drugim arkuszem papieru i rozwałkuj cienko. W razie potrzeby nadaj odpowiedni kształt dłońmi.
Piecz przez 25 minut w temperaturze 190°C. Wyjmij i lekko ostudź, Placek pokryj Ketchupem Premium Sycylijskim Keto oraz serem.
Na jednej połowie ułóż salami, a na drugiej pokrojoną pieczarkę i szynkę. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz, aż ser się roztopi. Pokrój na kawałki, posyp listkami bazylii i podawaj.
Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 245 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez substancji konserwujących.
Ketchup Premium Sycylijski Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?