Kategorie: Przepisy
11 września 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Meksykański Keto
• 2 udka z kurczaka, wcześniej ugotowane lub upieczone
• 1/2 łyżeczki ostrej papryki
• 1 łyżeczka suszonego czosnku
• 2 łyżeczki suszonych liści kolendry
• 1 łyżeczka kminu rzymskiego
• 1 łyżeczka wędzonej papryki
• 1 łyżeczka pieprzu Keto
• 130 g Ketchupu Premium Meksykańskiego Keto
• 125 ml bulionu
• sól do smaku
opcjonalnie: świeża papryczka chilli
Mięso z kurczaka rozdziel za pomocą dwóch widelców, na małe kawałki.
Przełóż na patelnię, dodaj przyprawy i Ketchup Premium Meksykański Keto oraz bulion.
Duś przez 10 minut, aż całość się zagęści, a płyny odparują. W miarę potrzeby dopraw solą i dodaj świeżą, pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.
Ketchup Premium Meksykański Łagodny to smak meksykańskiej salsy uzyskany z połączenia soczystych pomidorów (aż 245 g na 100 g ketchupu) z czerwoną papryką oraz dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez substancji konserwujących.
Ketchup Premium Meksykański Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?