Kategorie: Przepisy
28 sierpnia 2024
Wykorzystany produkt: Sos 3 Czosnki
• 4 bułki do hot dogów
• 250 g mrożonych krewetek
• 1 łyżka masła
• 2 łodygi selera naciowego
• 2 czubate łyżki Sosu 3 Czosnki
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1-2 łyżki soku z cytryny
• sól, pieprz
Surówka z czerwonej kapusty:
• 1/4 główki czerwonej kapusty
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz
Kapustę drobno posiekaj, dodaj 1 łyżeczkę soli, wymieszaj i zostaw, żeby zmiękła. Następnie dodaj pozostałe składniki, ponownie wymieszaj i przypraw w miarę potrzeby pieprzem i solą.
Krewetki oczyść – jeśli mają pancerze i jelita. Podsmaż je na maśle, aż się lekko zarumienią i ostudź. Selera naciowego pokrój w cienkie plasterki i dodaj go do krewetek razem z Sosem 3 Czosnki, natką, koperkiem i sokiem z cytryny. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Bułki do hot dogów natnij na środku. Wypełnij je surówką z kapusty i krewetkami w Sosie 3 Czosnki.
Klasyka w wyjątkowym wydaniu.
Szukaliśmy jak dodać DNA naszej firmy do klasycznego sosu. Wzięliśmy najlepszy naszym zdaniem Sos Czosnkowy Aioli i ubarwiliśmy go smakowo czosnkiem niedźwiedzim i czarnym.