Domowe hot-dogi z relishem z kolorowych papryk i prażoną cebulką

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

5 marca 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Kozaka

Domowe hot-dogi z relishem z kolorowych papryk i prażoną cebulką

Składniki (4 porcje)

  • 4 bułki podłużne/ półbagietki
  • 4 kiełbaski

Relish:

  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgine sól, pieprz
  • MUSZTARDA KOZAKA
  • prażona cebulka
  • majonez/ketchup do posmarowana bułki

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Upiec kiełbaski, a pod koniec podpiec też bułki tak by były chrupiące z zewnątrz.
  2. Relish: Papryki pokroić w drobną kostkę, wsypać do dużej miski. Wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  3. Bułki przekroić na pół, ale nie do końca. Wysmarować majonezem/ketchupem lub ulubionym sosem. Włożyć kiełbaski, a na nie po kilka łyżek relishu paprykowego. Polać MUSZTARDĄ KOZAKA z wierzchu, posypać prażoną cebulką.

Smacznego!

Musztarda Kozaka

Musztarda Kozaka

Domowe hot-dogi z relishem z kolorowych papryk i prażoną cebulką

Musztarda Kozaka to musztarda z temperamentem, która swój oryginalny, zawadiacki smak zawdzięcza orientalnej odmianie czarnej gorczycy. Dla amatorów ostrych przypraw poszukujących w kuchni mocnych wrażeń.

Nie zawiera substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku.

Szczególnie polecana do tłustych, smażonych i pieczonych mięs, potraw z grilla oraz różnego rodzaju kiełbas i boczku. Chcesz spróbować?

dowiedz się więcej