Deska grillowanych warzyw z sosem czosnkowym

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

23 kwietnia 2019

Wykorzystany produkt: Sos Czosnkowy

Deska grillowanych warzyw z sosem czosnkowym

Składniki (4 porcje)

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta/zielona papryka
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 3 pomidory
  • oliwa z oliwek
  • SOS CZOSNKOWY ROLESKI
  • posiekany estragon

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć i pokroić w grube plastry. Natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  2. Rozgrzać patelnię grillową i grillować po kolei warzywa do zarumienienia i miękkości.
  3. Na środku deski położyć miseczkę z SOSEM CZOSNKOWYM, posypać siekanym estragonem, a wokół ułożyć zgrillowane warzywa. Będzie to świetny dodatek do pieczonych mięs.

Smacznego!

Sos Czosnkowy

Sos Czosnkowy

240ml
Deska grillowanych warzyw z sosem czosnkowym

Sos czosnkowy o kremowej konsystencji  z dodatkiem wyczuwalnych cząstek  aromatycznego czosnku, którego bazę stanowi delikatny i kremowy majonez. Produkt o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega 3. Nie zawiera konserwantów.

Podkreśli walory różnych potraw z rusztu, sprawdzi się także jako dip oraz dodatek do dań orientalnych. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej