Cukiniowe Cannneloni

Kategorie: Przepisy

12 stycznia 2024

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski Keto Roleski

Cukiniowe Cannneloni

Składniki (4 porcje )

• 200 g sera ricotta
• 200 g świeżego szpinaku
• 1 szklanka tartego sera mozzarella + dodatkowe 1/3 szklanki do posypania
• 2 cukinie
• 50 g ryżu jaśminowego
• 1 cebula
• 2 łyżki tartego parmezanu
• 2 ząbki czosnku
• listki świeżej bazylii
• oliwa z oliwek
• sól i pieprz
• KETCHUP PREMIUM SYCYLIJSKI KETO

 

 

 

 

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj i potnij wzdłuż na równe plastry o grubości ok. 2 mm (można wykorzystać tarkę).

  2. Czosnek i cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwie z oliwę z oliwek. Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 2-3 minuty aż liście szpinaku zmiękną. Do szpinaku dodaj ricottę, tartą mozzarellę lub inny podobny ser, wymieszaj i dopraw.

  3. Na plastrach cukinii układaj porcję farszu szpinakowego i zawijaj je w rulony.

  4. Przygotuj naczynie do zapiekania i nasmaruj na dnie obficie Ketchupem Premium Sycylijskim Keto. Na nim układaj canneloni z cukinii, albo na sztorc lub podobnie jak canneloni na płasko. Cukiniowe rulony nasmaruj jeszcze niewielką porcją Ketchupu, posyp mozzarellą oraz parmezanem.

  5. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 175°C.

 

  UWAGA: Jeśli plastry cukinii są zbyt twarde i trudno je zrolować, można je włożyć do wrzątku na 30 sekund!

Smacznego!

Ketchup Premium Sycylijski Keto

Ketchup Premium Sycylijski Keto

Kup online:
Cukiniowe Cannneloni

Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 245 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez  substancji konserwujących.

 

Ketchup Premium Sycylijski Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach.  Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?

dowiedz się więcej