Kategorie: Przepisy
19 lipca 2024
Wykorzystany produkt: Sos Czosnkowy Aioli
• 150 g makaronu, np. kokardki
• 2 łyżki oliwy
• 1/2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka ziół włoskich
• 1 łyżeczka wędzonej papryki
• Sos Czosnkowy Aioli
Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dobrze opłucz i wysusz.
Do makaronu dodaj oliwę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj i piecz w:
AIR FRYIER: w temperaturze 200°C przez 10-12 minut.
PIEKARNIK: w temperaturze 200°C z termoobiegiem przez 20-30 minut w zależności od makaronu. Co najmniej raz przemieszaj w trakcie pieczenia.
Po upieczeniu przełóż chipsy do miseczki i podawaj z Sosem Czosnkowym Aioli. Możesz przechowywać je w zamkniętym szczelnie pojemniku do kilku dni.
Delikatny majonez, odrobina ulubionej musztardy i smak świeżo wyciśniętego czosnku – to przepis na sos idealny! Pozostawia delikatny i przyjemny posmak. Doskonały do mięs, sałatek i dań typu Street Food.