Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
23 marca 2021
Wykorzystany produkt: Sos Włoski
• kilka sztuk różnych pomidorów np. malinowy, żółty, bawole serce, kumaty
• kiść pomidorków cherry
• 1 brzoskwinia
• pęczek bazylii
• 1 szt. burraty
• SOS WŁOSKI ROLESKI
• sól morska, świeżo mielony pieprz
1. Pomidory i pomidorki pokrój w kawałki różnej wielkości i kształtu. Brzoskwinie pokrój w ćwiartki. Bazylię porwij.
2. Pomidory i brzoskwinie wyłóż na dużym talerzu lub półmisku. Dopraw solą i pieprzem.
3. Burratę odsącz z zalewy i delikatnie wyłóż na wierzch pomidorów.
4. Caprese polej SOSEM WŁOSKIM ROLESKI i udekoruj listkami bazylii.
Wyjątkowe połączenie papryki, cebuli, czosnku z przyprawami oraz dodatkiem oleju. Włoski charakter to zasługa aromatycznych ziół: tymianku, oregano i bazylii. Wprost stworzony do sałatek, marynat, dressingów, po prostu do … smaku. Nie zawiera dodanego cukru oraz konserwantów. Oferowany w wygodnej jednorazowej porcji, którą można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Spróbuj! Polubisz. Roleski.