Kategorie: Przepisy
31 lipca 2024
Wykorzystany produkt: Sos 3 Papryki
• 1/2 dużej bagietki
• 1 stek z polędwicy ok. 200-250 g
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżka masła
• 1 ząbek czosnku
• 4 łyżki Sosu 3 Papryki
• 2 garście roszponki
• 1 pomidor
• 2 ogórki małosolne
• sól, pieprz
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć stek. Dodaj masło i pokrój w plastry czosnek. Mięso smaż po kilka minut z każdej strony (w zależności od stopnia wysmażenia), polewając w międzyczasie roztopionym masłem.
Ściągnij z patelni i zostaw na chwilę, żeby mięso odpoczęło. Obficie posól i posyp pieprzem.
Bagietkę przekrój na pół, a następnie wzdłuż. Spód posmaruj Sosem 3 Papryki i ułóż roszponkę, pokrojony w plastry stek, ogórka oraz pomidora. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Pikantny sos pomidorowy z dodatkiem różnych rodzajów papryk. Idealnie sprawdza się jako dodatek do mięs pieczonych, potraw z grilla oraz jako dodatek do kanapek i burgerów.