Kategorie: Przepisy
14 stycznia 2025
Wykorzystany produkt: Sosem Piri Piri Mayo
• 4 małe pszenne tortille
• 225 g sera halloumi
• 1/2 papryki zielonej
• 1/2 papryki czerwonej
• 1/2 papryki żółtej
• 4 liście sałaty
• 4 łyżki kukurydzy z puszki
• 1/2 ogórka
• Sos Piri Piri Mayo
• olej do smażenia
Ser halloumi pokrój w paski o bokach ok. 0,5 cm. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i podsmaż z każdej strony na złoto.
Papryki i ogórka pokrój w paski. Tortillę posmaruj obficie Sosem Piri Piri Mayo i ułóż warzywa oraz usmażony ser halloumi. Podawaj od razu.
Ostry sos majonezowy z papryczką piri piri. Papryka piri-piri to ważna przyprawa używana w kuchni portugalskiej i zachodnioafrykańskiej. Nasz sos polecamy do kanapek, sałatek i potraw z grilla. Idealnie komponuje się z daniami typu fast food oraz przekąskami.