• 250 g mąki pszennej
• 150 ml letniej wody
• 2 łyżeczki soli
• 5 g drożdży suszonych
• 3 łyżki Ketchupu Premium Sycylijskiego
• 30 g plasterków mini salami
• 8 plasterków żółtej mozzarelli
• 2-3 oliwki
do podania Sos Duch czosnku
Mąkę, wodę, sól i drożdże dokładnie wymieszaj i zagnieć na gładkie, elastyczne ciasto. Odstaw na minimum 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto uformuj w kształt okrągłego, cienkiego placka.
Posmaruj wierzch ketchupem, posyp salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez 10-15 minut, aż pizza będzie prawie gotowa.
Z sera wytnij kształty duszków, z oliwek oczy i usta. Ułóż ser i oliwki na cieście, tworząc wzory z duszków.
Włóż do pieca na jeszcze 3-5 minut, aż ser lekko się rozpuści. Podawaj z Sosem Duch czosnku.
Sos majonezowy o wyrazistym smaku czosnku. Aksamitna baza majonezowa łagodzi ostrość czosnku, tworząc idealną równowagę między kremowością a pikantnością.