Kategorie: Przepisy
14 sierpnia 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Łagodny Bez Cukru
• 400 g polędwicy z dorsza
• 100 g mąki migdałowej
• 50 g tartego parmezanu
• 1 jajko
• 30 g rukoli
• 8 łyżek Ketchupu Premium Łagodnego Bez Dodatku Cukru
• 1 ogórek gruntowy
• 4 bułki do burgerów
• olej do smażenia
• sól, pieprz
Frytki z cukinii:
• 1 cukinia
• 1 łyżeczka soli
• 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 20 g tartego parmezanu
Cukinię przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pokrój w grube słupki i wrzuć do miski. Posyp solą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz nadmiar wody ręcznikiem papierowym. Dodaj paprykę wędzoną, oliwę i parmezan, wymieszaj i upiecz w airfryerze przez 10 minut w 200°C (lub 20-25 minut w piekarniku, w temperaturze 200°C).
Rybę dopraw z obu stron solą i pieprzem. Jajko rozbij do miseczki i roztrzep widelcem. Mąkę migdałową i parmezan połącz w osobnej miseczce. Kawałki ryby najpierw maczaj w jajku, następnie w panierce. Smaż na głębokim, rozgrzanym oleju, po kilka minut z obu stron.
Bułki przekrój na pół. Rukolę umyj i osusz. Ogórka pokrój w plasterki. Na połówkach bułek układaj rukolę, następnie usmażoną rybę, którą polej ketchupem Premium Łagodnym Bez Dodatku Cukru, a na wierzch ułóż ogórka. Przykryj górnymi częściami bułek. Podawaj z frytkami z cukinii i dodatkową porcją ketchupu.
Każde 100 g ketchupu łagodnego Premium zawiera rekordową ilość słodkich pomidorów: aż 266 gramów i tylko 46 kcal. Nie dodaliśmy do niego ani grama cukru, konserwantów, skrobi czy tez innych zagęstników. Zadbaliśmy za to o najlepsze składniki: aromatyczne pomidory z dodatkiem soli himalajskiej i delikatnego octu jabłkowego. Mało kalorii, pełnia smaku. Nie potrzebuje niczego więcej, żeby zachwycić. I robi to. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Ketchup Premium zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan.