Kategorie: Przepisy
24 czerwca 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru
• 200 g boczniaków
• 1/2 szklanki wody
• 1/2 szklanki mąki pszennej
• 2 łyżki Ketchupu Premium Pikantnego Bez Cukru
• 1 szklanka bułki tartej
• olej do smażenia
• do podania: młode ziemniaki, mizeria
W miseczce połącz wodę, mąkę i Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru. Odstaw na 5-10 minut.
Boczniaki zanurz w cieście, następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu.
Podawaj na ciepło wraz z mizerią i gotowanymi młodymi ziemniakami.
Każde 100 g Ketchupu Pikantnego Premium zawiera rekordową ilość słodkich pomidorów: aż 266 gramów i tylko 46 kcal. Nie dodaliśmy do niego ani grama cukru, konserwantów, skrobi czy tez innych zagęstników. Zadbaliśmy za to o najlepsze składniki: aromatyczne pomidory z dodatkiem soli himalajskiej i delikatnego octu jabłkowego. Mało kalorii, pełnia smaku. Nie potrzebuje niczego więcej, żeby zachwycić. I robi to. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Ketchup Pikantny Premium zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan.