Kategorie: Przepisy
16 maja 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski Keto
• 600 g kalafiora
• 60 g sera żółtego
• 1 jajko
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki suszonego oregano
• 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
• 2-3 łyżki Ketchupu Premium Sycylijskiego Keto do Pizzy
• 8 plasterków salami
• 2-3 małe pomidorki
• 100 g tartej mozzarelli
• świeże oregano
Kalafior ugotuj do miękkości. Ostudź i rozdrobnij. Masę kalafiorową odciśnij od nadmiaru wody (np. w bawełnianej ściereczce). Dodaj do miski razem z jajkiem i startym serem żółtym. Dopraw solą oraz przyprawami i dokładnie wymieszaj.
Wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj placek o grubości 0,5-1 cm.
Piecz przez 15-20 minut w temperaturze 200°C, aż się zarumieni. Tak upieczony spód posmaruj ketchupem, posyp serem i wyłóż plasterkami salami oraz pomidorkami.
Piecz kolejne 5-10 minut. Pizzę podawaj na ciepło, posypaną listkami świeżego oregano.
Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 245 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez substancji konserwujących.
Ketchup Premium Sycylijski Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?