Kategorie: Przepisy
30 kwietnia 2024
Wykorzystany produkt: Sos BBQ Original
• 2 opakowania tofu
• 2 łyżki Sosu BBQ Original
• 2 szklanki ryżu
• 1 pęczek rzodkiewki
• 1 papryka
• 100 g zielonej, mrożonej fasolki szparagowej
• 2 marchewki
• 1/2 główki sałaty
• kiełki np. rzodkiewki
• sezam do posypania
Tofu pokrój w grubą kostkę i wymieszaj z Sosem BBQ. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, rzodkiewki pokrój w ćwiartki, a paprykę w kostkę. Z marchewki zrób wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Fasolkę zalej wrzątkiem i zostaw na 5 minut, a następnie odcedź.
Zamarynowane tofu nabij na patyczki do szaszłyków i piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 15-20 minut.
Do miseczek nałóż po porcji ryżu, warzyw i szaszłyków. Podawaj posypane sezamem!
W zgodzie z najlepszymi standardami amerykańskiego BBQ, w tym sosie wyczuwalna jest śliwka i aromat wędzenia. Pasuje do potraw z grilla. steków i hamburgerów. Chcesz spróbować?