Kategorie: Przepisy
26 kwietnia 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny Bez Cukru
• 6 pieczarek
• 1 papryka żółta
• 1 papryka czerwona
• 1/2 bakłażana
• 1/2 cukinii
• 1 czerwona cebula
• 1 łyżka suszonego oregano
• 1 łyżka suszonego tymianku
• 1 łyżka suszonej bazylii
• 2-3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soli
• 2 ząbki czosnku
• Ketchup Premium Pikantny bez cukru
Warzywa umyj, cebulę obierz, a papryki pozbaw gniazd nasiennych. Pieczarki pokrój w ćwiartki, natomiast papryki w grubą kostkę, cukinię w plasterki, bakłażana w ćwiartkę, a cebulę w półplasterki.
Umieść w misce, dodaj przyprawy, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj.
Wyłóż na blaszkę i umieść na ruszcie rozpalonego wcześniej grilla. Grilluj, co jakiś czas mieszając przez 15-20 minut. Podawaj z Ketchupem Premium Pikantnym bez dodatku cukru!
Każde 100 g Ketchupu Pikantnego Premium zawiera rekordową ilość słodkich pomidorów: aż 266 gramów i tylko 46 kcal. Nie dodaliśmy do niego ani grama cukru, konserwantów, skrobi czy tez innych zagęstników. Zadbaliśmy za to o najlepsze składniki: aromatyczne pomidory z dodatkiem soli himalajskiej i delikatnego octu jabłkowego. Mało kalorii, pełnia smaku. Nie potrzebuje niczego więcej, żeby zachwycić. I robi to. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Ketchup Pikantny Premium zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan.