Chipsy z batatów z Ketchupem Mayo!

Kategorie: Przepisy

22 marca 2024

Wykorzystany produkt: Ketchup Mayo Roleski

Chipsy z batatów z Ketchupem Mayo!

Składniki (2 porcje)

• 1 duży batat
• 1 łyżeczka wędzonej papryki
• 1/2 łyżeczki ostrej papryki
• 1 łyżeczka soli
• 1-2 łyżki oliwy z oliwek
• do podania Sos Ketchup Mayo Roleski

Przygotowanie

  1. Batata umyj i obierz ze skórki, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Przełóż do miski i zalej wodą na minimum 15 minut.

  2. Osusz plasterki na ręczniku papierowym i ponownie przełóż do miski. Posyp przyprawami, dodaj oliwę i wymieszaj.

  3.  Wyłóż plastry batatów na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz partiami w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20 minut. Podawaj z Sosem Ketchup Mayo Roleski!

Smacznego!

Ketchup Mayo

Ketchup Mayo

Chipsy z batatów z Ketchupem Mayo!

Łagodny sos majonezowy z wyraźnie wyczuwalną nutą pomidorów

dowiedz się więcej