Kategorie: Przepisy
12 stycznia 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski Keto Roleski
• 200 g sera ricotta
• 200 g świeżego szpinaku
• 1 szklanka tartego sera mozzarella + dodatkowe 1/3 szklanki do posypania
• 2 cukinie
• 50 g ryżu jaśminowego
• 1 cebula
• 2 łyżki tartego parmezanu
• 2 ząbki czosnku
• listki świeżej bazylii
• oliwa z oliwek
• sól i pieprz
• KETCHUP PREMIUM SYCYLIJSKI KETO
Cukinie umyj i potnij wzdłuż na równe plastry o grubości ok. 2 mm (można wykorzystać tarkę).
Czosnek i cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwie z oliwę z oliwek. Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 2-3 minuty aż liście szpinaku zmiękną. Do szpinaku dodaj ricottę, tartą mozzarellę lub inny podobny ser, wymieszaj i dopraw.
Na plastrach cukinii układaj porcję farszu szpinakowego i zawijaj je w rulony.
Przygotuj naczynie do zapiekania i nasmaruj na dnie obficie Ketchupem Premium Sycylijskim Keto. Na nim układaj canneloni z cukinii, albo na sztorc lub podobnie jak canneloni na płasko. Cukiniowe rulony nasmaruj jeszcze niewielką porcją Ketchupu, posyp mozzarellą oraz parmezanem.
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 175°C.
UWAGA: Jeśli plastry cukinii są zbyt twarde i trudno je zrolować, można je włożyć do wrzątku na 30 sekund!
Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 245 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez substancji konserwujących.
Ketchup Premium Sycylijski Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?