Cukiniowe Cannneloni

Kategorie: Przepisy

12 stycznia 2024

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski Keto Roleski

Cukiniowe Cannneloni

Składniki (4 porcje )

• 200 g sera ricotta
• 200 g świeżego szpinaku
• 1 szklanka tartego sera mozzarella + dodatkowe 1/3 szklanki do posypania
• 2 cukinie
• 50 g ryżu jaśminowego
• 1 cebula
• 2 łyżki tartego parmezanu
• 2 ząbki czosnku
• listki świeżej bazylii
• oliwa z oliwek
• sól i pieprz
• KETCHUP PREMIUM SYCYLIJSKI KETO

 

 

 

 

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj i potnij wzdłuż na równe plastry o grubości ok. 2 mm (można wykorzystać tarkę).

  2. Czosnek i cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwie z oliwę z oliwek. Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 2-3 minuty aż liście szpinaku zmiękną. Do szpinaku dodaj ricottę, tartą mozzarellę lub inny podobny ser, wymieszaj i dopraw.

  3. Na plastrach cukinii układaj porcję farszu szpinakowego i zawijaj je w rulony.

  4. Przygotuj naczynie do zapiekania i nasmaruj na dnie obficie Ketchupem Premium Sycylijskim Keto. Na nim układaj canneloni z cukinii, albo na sztorc lub podobnie jak canneloni na płasko. Cukiniowe rulony nasmaruj jeszcze niewielką porcją Ketchupu, posyp mozzarellą oraz parmezanem.

  5. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 175°C.

 

  UWAGA: Jeśli plastry cukinii są zbyt twarde i trudno je zrolować, można je włożyć do wrzątku na 30 sekund!

Smacznego!

Ketchup Premium Sycylijski Keto

Ketchup Premium Sycylijski Keto

Cukiniowe Cannneloni

Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 245 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez  substancji konserwujących.

 

Ketchup Premium Sycylijski Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach.  Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?

dowiedz się więcej