Kategorie: O ketchupie / Przepisy
8 marca 2021
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Jalapeno
• 500 g świeżych krewetek, nieobranych
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżeczka świeżego, posiekanego imbiru
• 1 ząbek czosnku
• 30 ml białego wina
• 80 -100 ml KETCHUPU PREMIUM JALAPENO ROLESKI
• 1 łyżka sosu sojowego
• duża szczypta pieprzu, soli
• 1/2 łyżeczki cukru
• limonki, ostra papryczka np. jalapeno
• Dodatkowo: ugotowany ryż jaśminowy
1. Krewetki dokładnie umyj i osusz. Czosnek drobno posiekaj. W misce wymieszaj KETCHUP PREMIUM JALAPENO ROLESKI z sosem sojowym, cukrem, solą i
pieprzem.
2. Na woku lub dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć czosnek i imbir, podsmaż 1 minutę. Wrzuć krewetki, zrumień z obu stron i wlej wino. Zwiększ ogień, by
alkohol odparował.
3. Następnie, zmniejsz ogień i wlej mieszankę z ketchupem. Wymieszaj i gotuj tak przez 2-3 minuty.
4. Zdejmij z ognia, przełóż na talerze. Podawaj z limonkami, a dla dodatkowej ostrości z plasterkami jalapeno. Świetnym dodatkiem będzie ryż jaśminowy.
Ketchup Premium to kompozycja aromatycznych pomidorów i pikantnych paparyczek jalapeno. I tylko najwyższej jakości składniki premium: 232 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem octu jabłkowego i soli himalajskiej. Preferujesz ostrzejsze połączenia? Przetestuj nasz Premium Jalapeno. Bez dodatku skrobi i bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan. Spróbuj! Polubisz. Roleski.