Boczniaki BBQ

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

15 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Sos BBQ Whisky

Boczniaki BBQ

Składniki

Składniki:

  • 250g boczniaków tej samej wielkości
  • 3 łyżki sosu BBQ Whisky
  • 1 łyżka oleju
  • szczypiorek do posypania

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj sos BBQ Whisky z olejem.
  2. Boczniaki wyczyść i posmaruj przygotowaną marynatą.
  3. Zamarynowane boczniaki wsadź do pojemnika plastikowego (i przykryj go) i odstaw na co najmniej 3 godziny, najlepiej na całą noc.
  4. Boczniaki smaż na patelni grillowej (lub na tacce na grillu) przez 3-4 minuty z każdej strony.
  5. Przed podaniem posyp boczniaki szczypiorkiem

Smacznego!

Prywatne: Sos BBQ Whisky

Prywatne: Sos BBQ Whisky

Boczniaki BBQ

Szkocka, irlandzka, bourbon. Dobre whisky to smak bez precedensu, jedyny w swoim rodzaju, smak prawdziwych gentlemanów. W Roleskim lubimy takie klimaty i dlatego połączyliśmy szkocką whisky single grain prosto z gorzelni z tym, co najlepsze w sosach bbq. Co powstało? Sos klasy enterprise. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Seria sosów BBQ dedykowana amatorom grilla i wielbicielom aromatu wędzonki. Autorskie, inspirowane kraftowymi smakami  z USA  z oryginalnymi dodatkami w postaci wędzonej papryki jalapeno, ciemnego piwa czy też szkockiej whisky. Bez konserwantów.

dowiedz się więcej