Zielone rollsy z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado

Kategorie: Przepisy

21 lutego 2022

Wykorzystany produkt: Dip Deska Serów – Basil Mayo

Zielone rollsy z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado

Składniki (4 porcje)

  • 1 szklanka mąki
  • 3 garście baby szpinaku
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju + olej do smażenia
  • szczypta soli i pieprzu
  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1/2 cytryny
  • 100 g szpinaku baby
  • kilka rzodkiewek
  • DIP DESKA SERÓW BASIL MAYO ROLESKI

Przygotowanie

1. W kielichu blendera umieść składniki na zielone naleśniki – mąkę, szpinak, jajka, mleko, wodę gazowaną, olej oraz sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj na rzadkie ciasto naleśnikowe.
2. Naleśniki smaż z dwóch stron do zarumienienia, odkładaj i wystudź.
3. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Awokado wypestkuj, pokrój w plastry i skrop obficie sokiem z cytryny.
4. Wystudzone naleśniki wysmaruj na całej powierzchni DIPEM DESKA SERÓW BASIL MAYO ROLESKI.
5. Ułóż liście szpinaku, plastry wędzonego łososia, awokado, rzodkiewki. Zwijaj jak klasyczne naleśniki – w rulon. Odstaw na kilka minut. Pokrój na kawałki.
Podawaj z dodatkową porcją DIPU DESKA SERÓW BASIL MAYO ROLESKI.

Smacznego!

Dip Basil Mayo

Dip Basil Mayo

80g
Zielone rollsy z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado

Kremowe mayo z ziołowymi dodatkiem bazylii to wynik naszych wewnętrznych kulinarnych eksperymentów i dowolnych interpretacji z majonezem i pesto w oskarowej roli. Powstało cudeńko, które aż prosi się o spróbowanie w różnych konfiguracjach. Kanapka, deska serów, pizza? Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej