Kategorie: Przepisy
21 lutego 2022
Wykorzystany produkt: Dip Deska Serów – Basil Mayo
1. W kielichu blendera umieść składniki na zielone naleśniki – mąkę, szpinak, jajka, mleko, wodę gazowaną, olej oraz sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj na rzadkie ciasto naleśnikowe.
2. Naleśniki smaż z dwóch stron do zarumienienia, odkładaj i wystudź.
3. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Awokado wypestkuj, pokrój w plastry i skrop obficie sokiem z cytryny.
4. Wystudzone naleśniki wysmaruj na całej powierzchni DIPEM DESKA SERÓW BASIL MAYO ROLESKI.
5. Ułóż liście szpinaku, plastry wędzonego łososia, awokado, rzodkiewki. Zwijaj jak klasyczne naleśniki – w rulon. Odstaw na kilka minut. Pokrój na kawałki.
Podawaj z dodatkową porcją DIPU DESKA SERÓW BASIL MAYO ROLESKI.
Kremowe mayo z ziołowymi dodatkiem bazylii to wynik naszych wewnętrznych kulinarnych eksperymentów i dowolnych interpretacji z majonezem i pesto w oskarowej roli. Powstało cudeńko, które aż prosi się o spróbowanie w różnych konfiguracjach. Kanapka, deska serów, pizza? Spróbuj! Polubisz. Roleski.