Wołowina bulgogi

Kategorie: Przepisy

1 września 2022

Wykorzystany produkt: Sos Koreański Smaki Świata

Wołowina bulgogi

Składniki (4 porcje:)

• 800 g steka wołowego np. rib-eye
• 1/2 gruszki
• 2 łyżki oleju sezamowego
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżka startego imbiru
• 200 ml SOSU KOREAŃSKIEGO ROLESKI
• pęczek zielonej cebulki
• sól, pieprz
• ryż jaśminowy, ugotowany

Przygotowanie

  1. Wołowinę pokrój w 2 cm paski. Gruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek posiekaj drobno. Zieloną cebulkę posiekaj.
  2. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć czosnek z imbirem, podsmaż 1 minutę. Dodaj gruszkę, podsmaż 1 minutę.
  3. Następnie dodaj pokrojoną wołowinę, dopraw solą i pieprzem. Smaż na mocnym ogniu, aż mięso się zrumieni.
  4. Następnie dodaj Sos Koreański Smaki Świata. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na najmniejszym ogniu przez ok. 10 minut.
  5. Podawaj z ryżej jaśminowym.

Smacznego !

Smacznego!

Prywatne: Słodko-Ostry Sos Koreański Smaki Świata

Prywatne: Słodko-Ostry Sos Koreański Smaki Świata

540g
Wołowina bulgogi

Smażony czosnek z chili i karmelizującym się cukrem trzcinowym? To połączenie, które nie bierze jeńców, przywołując wspomnienia z dalekich podróży. Polecamy Wam z kurczakiem (fenomenalny!), ale sprawdzi się również z innymi koreańskimi klasykami. Zapraszamy do degustacji. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sosy Smaki Świata – linia produktów premium wyprodukowanych z najwyższej jakości składników. Czysty skład bez substancji zagęszczających i bez substancji konserwujących.

dowiedz się więcej