Wegetariańskie “Boeuf Bourguignon” z kremowym puree

Kategorie: Przepisy

19 sierpnia 2022

Wykorzystany produkt: Węgierski Sos Do Gulaszu Smaki Świata

Wegetariańskie “Boeuf Bourguignon” z kremowym puree

Składniki

Puree:

  • 1 kg ziemniaków
  • sól, pieprz
  • duża szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
  • 50 ml mleka 3,2 %

 

Wegetariańskie “Boeuf Bourguignon”:

  • 500 g brązowych pieczarek
  • 30 g suszonych grzybów leśnych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 ząbki czosnku, drobno posiekanego
  • 2 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki
  • 1 czerwona papryka
  • WĘGIERSKI SOS DO GULASZU ROLESKI SMAKI ŚWIATA
  • 150 ml czerwonego wina
  • świeży tymianek/oregano

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i rozgnieć praską na gładkie puree dodaj masło i mleko, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszaj.
  2. Suszone grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut. Następnie posiekaj je w paseczki, a pieczarki pokrój w ćwiartki.
  3. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę z marchewką i papryką.
  4. Następnie dodaj czosnek, pieczarki, suszone grzyby i świeży tymianek. Dopraw solą i pieprzem. Smaż 5-7 minut.
  5. Wlej czerwone wino i zwiększ ogień, gotuj kilka minut, by alkohol wyparował.
  6. Dodaj WĘGIERSKI SOS DO GULASZU ROLESKI, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
  7. Na talerze wyłóż kremowe puree wraz z gulaszem. Udekoruj świeżymi ziołami.

 

Smacznego !

Smacznego!

Prywatne: Węgierski Sos Do Gulaszu Smaki Świata

Prywatne: Węgierski Sos Do Gulaszu Smaki Świata

430g
Wegetariańskie “Boeuf Bourguignon” z kremowym puree

Węgierski do gulaszu to środkowoeuropejski klasyk, który smakuje i smakować będzie. Kto takie dania lubi, kto ma w domu trochę wołowiny, może w szybki i łatwy sposób skomponować z tym sosem danie, do którego chce się wracać. Lubisz nowości? Szukasz idealnego sosu do mięsa? Już znalazłeś. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sosy Smaki Świata – linia produktów premium wyprodukowanych z najwyższej jakości składników. Czysty skład bez substancji zagęszczających i bez substancji konserwujących.

dowiedz się więcej