Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
24 lutego 2022
Wykorzystany produkt: Sos meksykański – Juanita
1. Tortille podpiecz na suchej patelni.
2. Awokado umieść w misce, dodaj sok z 1/2 limonki, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć widelcem na gładki mus.
3. Paprykę czerwoną posiekaj w kosteczkę, kukurydzę i fasolę odsącz. Czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj.
4. Na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek i chili. Smaż 1 minutę na niskim ogniu do zezłocenia. Dodaj wegańskie “mięso”, smaż 3 minuty.
5. Dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem. Smaż 10 minut, aż woda odparuje. Na końcu dodaj 2 łyżki SOSU MEKSYKAŃSKIEGO JUANITA ROLESKI, wymieszaj i smaż jeszcze 1 minutę.
6. Tortille wysmaruj SOSEM MEKSYKAŃSKIM JUANITA, wyłóż “mięso”, 2 łyżki musu z awokado. Dodaj pokrojoną paprykę, kukurydzę oraz fasolę.
7. Z wierzchu posyp świeżą kolendrą oraz plasterkami chili/jalapeno. Podawaj z ćwiartkami limonki.