Tacos z chili sin carne

Kategorie: Przepisy

19 sierpnia 2022

Wykorzystany produkt: Ostry Sos Meksykański Smaki Świata

Tacos z chili sin carne

Składniki (2 porcje)

  • 300 g roślinnego “mięsa” mielonego
  • sól morska, świeżo mielony pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • OSTRY SOS MEKSYKAŃSKI ROLESKI SMAKI ŚWIATA
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 papryczka chili
  • 1 limonka
  • świeża kolendra
  • 1 awokado
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • sól, pieprz
  • 6 kukurydzianych taco shells

Przygotowanie

  1. Czosnek drobno posiekaj, podsmaż na dużej patelni. Dodaj roślinne “mięso”, dopraw solą i pieprzem. Podsmaż 2 minuty.
  2. Dodaj OSTRY SOS MEKSYKAŃSKI ROLESKI, smaż jeszcze 3 minuty. Na końcu dodaj kukurydzę.
  3. Papryczki chili pokrój w plasterki, limonkę w ćwiartki.
  4. Awokado zmiksuj z sokiem z limonki, dopraw solą i pieprzem.
  5. Taco shells wypełnij chili sin carne, na wierzch dodaj mus z awokado.
  6. Udekoruj plasterkami chili i świeżą kolendrą. Skrop sokiem z limonki.

 

Smacznego !

Smacznego!

Prywatne: Ostry Sos Meksykański Smaki Świata

Prywatne: Ostry Sos Meksykański Smaki Świata

500g
Tacos z chili sin carne

Sos na bazie pomidorów, czarnej fasoli i papryki to podstawa dań kuchni teksańskiej inspirowanej meksykańską, określanej mianem tex-mex. Można podać go z ryżem, makaronem oraz plackami tacos. A w połączeniu z podsmażoną mieloną wołowiną zmieni się w chili con carne. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sosy Smaki Świata – linia produktów premium wyprodukowanych z najwyższej jakości składników. Czysty skład bez substancji zagęszczających i bez substancji konserwujących.

dowiedz się więcej