Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
24 lutego 2022
Wykorzystany produkt: Sos meksykański Santa Muerte
1. Salsa: Pomidor i paprykę pokrój w kosteczkę, umieść w misce i wymieszaj z kolendrą, 2 łyżkami oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć kukurydzę razem z czosnkiem i oregano. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez 2-3 minuty, aż lekko się zarumieni.
3. Bułki do hot dogów podpiecz w opiekaczu. Parówki ugotuj/ podsmaż na patelni.
4. Bułki nakrój wzdłuż, środek wysmaruj SOSEM MEKSYKAŃSKIM SANTA MUERTE ROLESKI.
5. Wyłóż salsę pomidorowo-paprykową, następnie włóż parówkę. Obsyp obficie podsmażoną kukurydzą, zieloną cebulką.
6. Podawaj z plasterkami jalapeño oraz limonką.