Meksykańskie hot dogi

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

24 lutego 2022

Wykorzystany produkt: Sos meksykański Santa Muerte

Meksykańskie hot dogi

Składniki (4 porcje)

  • 4 bułki do hot dogów
  • 4 parówki dobrej jakości
  • SOS MEKSYKAŃSKI SANTA MUERTE ROLESKI
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • 200 g kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku, oregano
  • sól, pieprz
  • 2 papryczki jalapeño
  • 2 limonki
  • 2,3 posiekanej zielonej cebulki

Przygotowanie

1. Salsa: Pomidor i paprykę pokrój w kosteczkę, umieść w misce i wymieszaj z kolendrą, 2 łyżkami oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć kukurydzę razem z czosnkiem i oregano. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez 2-3 minuty, aż lekko się zarumieni.
3. Bułki do hot dogów podpiecz w opiekaczu. Parówki ugotuj/ podsmaż na patelni.
4. Bułki nakrój wzdłuż, środek wysmaruj SOSEM MEKSYKAŃSKIM SANTA MUERTE ROLESKI.
5. Wyłóż salsę pomidorowo-paprykową, następnie włóż parówkę. Obsyp obficie podsmażoną kukurydzą, zieloną cebulką.
6. Podawaj z plasterkami jalapeño oraz limonką.

Smacznego!