Kopytka w sosie gulaszowym z parmezanem

Kategorie: Przepisy

19 sierpnia 2022

Wykorzystany produkt: Węgierski Sos Do Gulaszu Smaki Świata

Kopytka w sosie gulaszowym z parmezanem

Składniki (4 porcje)

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i rozgnieć praską na gładkie puree. Przełóż do miski do wystudzenia.
  2. Dodaj mąkę, jajko oraz sól. Połącz składniki na jednolite ciasto.
  3. Przełóż na podsypany mąką blat i podziel na 5-6 części.
  4. Z każdej części uformuj wałeczek obtaczając w mące, pokrój nożem na kopytka (ok. 2 cm).
  5. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę, wrzuć kopytka na 1 minutę. Wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej.
  6. Na dużej patelni rozpuść masło, wrzuć kopytka i smaż na wysokim ogniu, by nabrały koloru.
  7. Dodaj WĘGIERSKI SOS DO GULASZU ROLESKI, zagotuj. Zdejmij z ognia, posyp obficie parmezanem oraz świeżym tymiankiem.

 

Smacznego !

Smacznego!

Prywatne: Węgierski Sos Do Gulaszu Smaki Świata

Prywatne: Węgierski Sos Do Gulaszu Smaki Świata

430g
Kopytka w sosie gulaszowym z parmezanem

Węgierski do gulaszu to środkowoeuropejski klasyk, który smakuje i smakować będzie. Kto takie dania lubi, kto ma w domu trochę wołowiny, może w szybki i łatwy sposób skomponować z tym sosem danie, do którego chce się wracać. Lubisz nowości? Szukasz idealnego sosu do mięsa? Już znalazłeś. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sosy Smaki Świata – linia produktów premium wyprodukowanych z najwyższej jakości składników. Czysty skład bez substancji zagęszczających i bez substancji konserwujących.

dowiedz się więcej