Kimchi fried rice – smażony ryż z kimchi

Kategorie: Przepisy

1 września 2022

Wykorzystany produkt: Sos Koreański Smaki Świata

Kimchi fried rice – smażony ryż z kimchi

Składniki (4 porcje:)

• 150 g kimchi
• 150 g boczku wędzonego
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki oleju sezamowego
• 750 g ugotowanego ryżu jaśminowego
• 150 ml Sos Koreański Smaki Świata
• 4 jajka
• 2 łyżki posiekanej kolendry/ zielonej cebulki
• 1 papryczka chili

Przygotowanie

  1. Czosnek drobno posiekaj, boczek pokrój w koszteczkę.
  2. Wok rozgrzej, dodaj boczek i czosnek, podsmaż 2-3 minuty na średnim ogniu.
  3. Dodaj kimchi, podsmaż 2 minuty.
  4. Dodaj ryż, podsmaż dokładnie mieszając całość.
  5. Wlej Sos Koreański Smaki Świata, podsmaż i wymieszaj.
  6. W międzyczasie usmaż jajka sadzone.
  7. Ryż z kimchi przełóż na talerze, na wierzchu ułóż jajka sadzone. Oprósz kolendrą i chili.

Smacznego !

Smacznego!

Prywatne: Słodko-Ostry Sos Koreański Smaki Świata

Prywatne: Słodko-Ostry Sos Koreański Smaki Świata

540g
Kimchi fried rice – smażony ryż z kimchi

Smażony czosnek z chili i karmelizującym się cukrem trzcinowym? To połączenie, które nie bierze jeńców, przywołując wspomnienia z dalekich podróży. Polecamy Wam z kurczakiem (fenomenalny!), ale sprawdzi się również z innymi koreańskimi klasykami. Zapraszamy do degustacji. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sosy Smaki Świata – linia produktów premium wyprodukowanych z najwyższej jakości składników. Czysty skład bez substancji zagęszczających i bez substancji konserwujących.

dowiedz się więcej