Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
24 lutego 2022
Wykorzystany produkt: Sos Meksykański Poco
1. Na patelni rozgrzej oliwę. Cebulkę i czosnek drobno posiekaj. Podsmaż, aż będą złociste.
2. Czarną fasolę odsącz z płynu. Dodaj na patelnię razem z kuminem, chili i oregano oraz 100 ml wody. Dopraw solą i pieprzem. Smaż 5 minut, odstaw.
3. Pomidory pokrój w kostkę, kolendrę posiekaj. Pomidory wymieszaj w misce razem z 1 łyżką oliwy oraz 2 łyżkami świeżej kolendry. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z limonki.
4. Na patelni usmaż jajka sadzone. W piekarniku lub na suchej patelni podpiecz tortille.
5. Tortille przełóż na talerze, posmaruj SOSEM MEKSYKAŃSKIM POCO ROLESKI.
6. Wyłóż usmażoną fasolę oraz pomidory. Dodaj plastry awokado oraz delikatnie wyłóż po 1 jajku.
7. Posyp pokruszonym serem oraz papryczkami jalapeño. Podawaj z kolendrą i ćwiartkami limonki.